сите категории

- Плоча од нерѓосувачки челик

Дома> Производи > Плоча од нерѓосувачки челик

ПРИМЕНА

Најдете решение за целата линија овде

Дознај повеќе
1
2
3
4
5
Плоча од не'рѓосувачки челик 316L широко користен во морски и високо кисели средини, подводна опрема, хируршки алатки, храна и фармацевтски апликации
Плоча од не'рѓосувачки челик 316L широко користен во морски и високо кисели средини, подводна опрема, хируршки алатки, храна и фармацевтски апликации
Плоча од не'рѓосувачки челик 316L широко користен во морски и високо кисели средини, подводна опрема, хируршки алатки, храна и фармацевтски апликации
Плоча од не'рѓосувачки челик 316L широко користен во морски и високо кисели средини, подводна опрема, хируршки алатки, храна и фармацевтски апликации
Плоча од не'рѓосувачки челик 316L широко користен во морски и високо кисели средини, подводна опрема, хируршки алатки, храна и фармацевтски апликации

Плоча од не'рѓосувачки челик 316L широко користен во морски и високо кисели средини, подводна опрема, хируршки алатки, храна и фармацевтски апликации


  • Вовед
  • Параметар
  • апликации
  • Пребарување
Вовед
Место на потеклоКина
Име на брендTISCO PZSS DELONG HONGWANG BAOSTEEL
Материјал Тип316, 316Л
стандардASME, ASTM, EN, BS, GB, DIN, JIS итн
Минимум цел количество1 тон
ЦенаПреговара
пакување ДеталиСтандардно пакување за извозно море
Време на испорака5-15 дена во зависност од барањата и количината на клиентите
Услови на плаќањеТТ, Л / Ц
Набавка Способност3000 тони годишно

● Нерѓосувачкиот челик 316L има помала содржина на јаглерод и се користи во апликации кои го изложуваат металот на ризик од сензибилизација. Варијантата со повисок јаглерод е не'рѓосувачки челик 316H, кој нуди поголема термичка стабилност и отпорност на лази. Друга широко користена класа од не'рѓосувачки челик 316L е стабилизираниот 316LTi. Нерѓосувачкиот челик 316LTi нуди подобра отпорност на интергрануларна корозија.

● Нерѓосувачкиот челик го користи принципот на пасивација, при што металите стануваат „пасивни“ или нереактивни на оксидација од корозивни соединенија кои се наоѓаат во атмосферата и процесите на течности. Пасивацијата се врши со изложување на не'рѓосувачкиот челик на воздух, каде што се создаваат оксиди на хром на неговата површина.

● За да се подобри формирањето на пасивната фолија, легурата се внесува во хемиски третман каде што темелно се чисти со потопување во киселински бањи за пасивација на азотна киселина. Загадувачите, како што се егзогеното железо или слободните соединенија на железо, се отстрануваат за да се спречат да се мешаат во создавањето на пасивниот слој.

● По чистењето со кисела бања, металот се неутрализира во бања со воден натриум хидроксид. Процесот на отстранување бигор ги отстранува другите оксидни фолии формирани од операциите на мелење на висока температура, како што се топлинско формирање, заварување и термичка обработка.

Второ поглавје – Оценки од нерѓосувачки челик во споредба со нерѓосувачки челик 316L

● Доминантна карактеристика на не'рѓосувачки челик 316L е неговата содржина на молибден, што ја зголемува неговата отпорност на корозија. Тој е втор најважен од сите аустенитски нерѓосувачки челик по нерѓосувачки челик 304. Аустенитните нерѓосувачки челици се разликуваат од другите нерѓосувачки челици по нивната содржина на никел или азот, што му дава на аустенитниот нерѓосувачки челик единствена кристална структура.

● Нерѓосувачките челици се поделени според нивната хемиска содржина, физички својства, металографска структура и функционални карактеристики. Нивните механички својства се класифицирани во четири фамилии: ферит, мартензит, аустенит и дуплекс, нерѓосувачки челик кој вклучува комбинации од првите три фамилии, како што се мартензит-ферит или аустенит-мартензит. Структурата на матрицата на различните нерѓосувачки челици ги одредува четирите класификации или семејства.

● Фамилиите на нерѓосувачки челик дополнително се поделени на оценки кои ги опишуваат својствата на легурите што се користат за нивно производство. Постарите оценки се означени со трицифрени броеви утврдени од Здружението на автомобилски инженери (SAE). Иако трицифрените идентификатори се вообичаени, многу земји имаат свои системи, при што Северна Америка користи шестцифрен систем основан од Американското здружение за тестирање и материјали (ASTM).

● Без оглед на системот за нумерирање, секое одделение од нерѓосувачки челик мора да одговара на неговата однапред одредена комбинација на легури. Секоја промена, прилагодување или додавање на легура влијае на перформансите на класата од нерѓосувачки челик. Специфичен сет на карактеристики, својства и квалитети на изведба се очекуваат кога семејствата и оценките ќе се спојат и идентификуваат.
Различните степени на нерѓосувачки челик имаат различни степени на отпорност на корозија, цврстина, цврстина и перформанси на високи и ниски температури. Специфичен одредувачки фактор за различните степени е нивната микроструктура, која се набљудува со помош на микроскоп поставен на 25 пати зголемување. Микроструктурата на кој било материјал влијае на неговите физички својства, како што се цврстина, цврстина, еластичност, цврстина, отпорност на корозија, температурно однесување и отпорност на абење.

● Микроструктурата на не'рѓосувачки челик 316L има клеточни структури со граници збогатени со елементи на хром, манган, молибден и ниобиум, што ја подобрува неговата отпорност на корозија. Отпорноста на корозија е подобрена поради згуснувањето, фините клеточни структури и збогатувањето на хром и молибден на интерфејсите.

● Аустенитни нерѓосувачки челици: аустенитните нерѓосувачки челици се немагнетни со високи нивоа на хром и никел и ниски нивоа на јаглерод. Тие се најголемата и најкористената група на нерѓосувачки челици.
Аустенитичните нерѓосувачки челици имаат кристална структура во центарот на лицето кубни (FCC) со по еден атом на секој агол од коцката и по еден во центарот на секое лице, зрнеста структура формирана поради додавање на никел како легура. Микроструктурата на аустенитниот нерѓосувачки челик го прави поцврст и поеластичен, дури и при криогени температури.

● Кога се изложени на високи температури, аустенитните нерѓосувачки челици не ја губат својата цврстина, што им дава одлична формабилност и заварување. Бидејќи аустенитната структура се одржува на сите температури, тие не реагираат на термичка обработка. Наместо тоа, тие се ладно обработени за да ја подобрат нивната цврстина, сила, цврстина и отпорност на стрес.

● Основната легура за сите аустенитни нерѓосувачки челици е никелот, кој се користи за сите нерѓосувачки челици од серијата 300, вклучувајќи ги оценките 316L и 316L. Кога нерѓосувачки челик има ниска содржина на никел и висока содржина на азот, тој повеќе не е нерѓосувачки челик од серијата 300. Присуството на азот во нерѓосувачките челици е ограничено бидејќи може да има многу негативни ефекти. Нерѓосувачките челици со ниска содржина на никел и азот се класифицирани како нерѓосувачки челици од серијата 200.

● Серија 316L - По серијата 304, серијата 316L е вториот најкористен нерѓосувачки челик, со цврстина на истегнување од 549 MPa или 84 Ksi и максимална температура на употреба од 1472 oF (800 oC). Иако серијата 316L има помала цврстина на истегнување и температурна толеранција од серијата 304, таа има подобра отпорност на хлориди, како солта, што ја прави претпочитан избор за апликации кои вклучуваат хлориди и сол.
Настрана од неговата отпорност на хлориди, главната разлика помеѓу серијата 304 и серијата 316L е присуството на молибден во серијата 316L во проценти од 2% до 3%, што ја идентификува серијата 316L како систем Cr-Ni-Mo. Додавањето молибден ја прави серијата 316L отпорна на дупчење предизвикано од фосфорна киселина, оцетна киселина и раствори од разреден хлорид. Јачината и цврстината на молибденот ја зголемуваат отпорноста на топлина и абење на серијата 316L.

Параметар
Име на производотStainless Steel 315 Sheet
ДебелинаЛадно валано: 0.15 mm-10 mm Топло валано: 3.0 mm-180 mm
Заврши на површината2B, 2D, 4B, BA, HL, ОГЛЕДАЛО, четка, БР. 1-НЕ. 4, 8K
Ширина1219, 1250, 1500, 2000мм
Должина на1000mm-11000mm или како барање на купувачот
стандардASME, ASTM, EN, BS, GB, DIN, JIS итн
материјалГлавно 316, 316 л
пакетБарањата на клиентите и Стандардно пакување за извозно морето
Времето за испорака7-15 дена во зависност од барањата и количината на клиентите


1

апликации

● Градежна обвивка, врати, прозорци и арматури, модули на брегот, цистерни и цевки за хемиски танкери, производство, складирање и копнен транспорт на хемикалии, храна и пијалоци, фармација, синтетички влакна, постројки за хартија и текстил и садови под притисок. Поради ниската содржина на C, отпорноста на интергрануларна корозија е исто така загарантирана во заварената состојба.

Пребарување

Контактирајте нѐ